انتخاب رنگ در طراحی سایت
چگونه رنگهای سایت خود را انتخاب کنیم؟
شما به عنوان طراح سایت، در طول یک پروژه باید به انتخاب های زیادی دست بزنید و این امر یکی از مسایلی است که معمولا باعث پیچیدگی و سردرگمی در کار میشود. یکی از تصمیماتی که به عنوان طراح سایت در طول طراحی و یا طراحی مجدد سایت میگیرید، انتخاب رنگهایی است باید با یکدیگر در تناسب باشند.
در این مقاله قصد داریم به تمامی مواردی که برای انتخاب رنگهای مناسب برای سایتتان نیاز دارید بپردازیم.
1- گاهی اوقات این انتخاب بسیار آسان است
2- با چه معیاری رنگ ها را انتخاب کنیم؟
3- فقط سه رنگ
4- چه میزان از صفحه را به این سه رنگ اختصاص دهیم؟
گاهی اوقات این انتخاب بسیار آسان است
اما برخی اوقات هم این طور نیست. همیشه انتخاب این مجموعه رنگها بستگی به نیاز مشتری شما دارد و اینکه آیا کمپانی مشتری، دارای رنگ تجاری خاصی میباشد یا نه!
واضح است که اگر مشتری شما رنگ ویژهای را مد نظر داشته باشد و این سلیقه را باشما درمیان میگذارد میبایست برای انتخاب رنگها به آن توجه کنید. معمولا کار با کمپانیهایی که دارای رنگ تجاری خاصی نیستند مشکلاتی را همراه دارد اما معمولا نداشتن یک رنگ خاص تجاری به آن دلیل است که یا مشتری شما یک شرکت تازهکار است و یا به جنبههای بصری و دیداری آرم و لوگوی خود بیش از رنگ و ترکیب رنگ آن توجه داشتهاست.
با چه معیاری رنگ ها را انتخاب کنیم
در طراحی سایت، معمولا از ترکیب سه رنگ استفاده میشود اگرچه همیشه استثناء هم وجود دارد اما این رنگها یا این ترکیب رنگ را چگونه باید انتخاب کرد؟
انتخاب رنگ اصلی در طراحی سایت بسیار حایز اهمیت است و واضح است که انتخاب رنگ تجاری هر شرکت به عنوان رنگ اصلی سایت در اولویت قرار دارد، اما اگر مشتری شما، دارای رنگ تجاری مناسبی نباشد و یا تاکنون به فکر انتخاب این رنگ نبوده است، بهتر است، رنگی را به عنوان رنگ اصلی سایت انتخاب کنید که نمایانگر ارزشهای مورد نظر کمپانی مشتری شما باشد. در زیر رنگهایی آمده است که هرکدام نمایندهی مفاهیم خاصی میباشند.
– قرمز : گرما و حرارت ، اشتیاق و هیجان
– نارنجی : گرمایی متعادل و انرژی
– زرد : خوشبینی و خلاقیت
– سبز : آرامش و سلامتی
– آبی : رمزآلود، درستی و ثبات
– بنفش : معنویت، زیرکی و توانگری
– صورتی : باطراوت و قوی
– قهوه ای : کلاس، ماندگاری و مقاومت
– سیاه : قدرت و احساس
– سفید : پاکی و سادگی
برای انتخاب دومین رنگ میتوانید به دنبال رنگهایی باشید که با رنگ اصلی یا اولین رنگی که انتخاب کردید در تضاد و تقابل باشند، معمولا رنگهای سیاه و سفید به عنوان رنگ دوم ترجیح دادهمیشوند چرا که هر دوی این رنگها زمینهساز بسیار خوبی برای دیده شدن رنگ اصلی میباشند و نیز هر دو رنگ سیاه و سفید، تضاد بسیار خوبی با تمامی رنگهایی که در بالا آمد، دارند.
و در نهایت برای انتخاب رنگ سوم چه باید کرد؟ شما باید از رنگ سوم برای معرفی رنگ اصلی و یا نمایش ویژگیهای آن استفاده نمایید. این رنگ، رنگی است که میتواند در کنار رنگ اصلی به وحدت برسد، چیزی که در کنتراست یا رنگهای متضاد نمیتوان به آن دست یافت.
فقط سه رنگ
شما باید تنها از سه رنگ خوب، متناسب و قوی در کنار هم استفاده کنید، سه رنگی که ترکیب مناسبی را به وجود میآورند اما فراموش نکنید که در کنار این سه رنگ میتوانید از تن های متفاوت آنها نیز استفاده نمایید.
چه میزان از صفحه را به این سه رنگ اختصاص دهیم؟
تا کنون شما این سه رنگ را انتخاب کردهاید اما به چه میزان از صفحه را باید به هرکدام از آنها اختصاص دهیم؟ در زیر به ارقامی اشاره میشود اما یقینا این اعداد نمیتوانند قطعی باشند و ممکن است در طراحی هر سایتی تفاوتهایی وجود داشته باشد اما در یک طبقهبندی استاندارد ، درصدهای 60%، 30% و 10% برای هر رنگ میتوان در نظر گرفت.
در اولین گام برای تعین میزان رنگها بهتر است، 60% از رنگ سایت را به رنگ اصلی یا رنگ دوم که در تضاد با رنگ اصلی است اختصاص دهید.
پس از آنکه 60% از صفحه وب را به یکی از دو رنگ اصلی و رنگ متضاد آن اختصاص دادید، بهتر است رنگ دیگر را در 30% از فضای باقیمانده استفاده کنید، برای مثال اگر برای 60% از صفحه رنگ سفید را به عنوان رنگ متضاد رنگ اصلی انتخاب کردهاید، حال باید 30% از صفحه را به رنگ اصلی اختصاص دهید.
در نهایت 10% از فضای صفحه باید برای رنگ مکمل رنگ اصلی( رنگ تجاری ) درنظر گرفته شود. از این رنگ معمولا برای دکمه ها و لینک های صفحه استفاده میشود.